Melyik az detektívsorozat, ahol előre tudni lehet, hogy ki a gyilkos? – gondolom többen tudják rá a választ. A hetvenes években Magyarországon is bemutatták a Colombo filmsorozatot. A nagy klasszikust azóta is gyakran játsszák a magyarországi TV csatornák. A ballonkabátos detektívet a magyartanárom is emlegette, de ő nem tartotta kellően izgalmasnak, ezért azt hangoztatta, hogy ő mindig csak azután kezdi nézni, amikor már Colombo a tett helyszínén elkezd nyomozni. Magyartanárom véleményét nem túl sokan osztották, így a Colombo Magyarországon is nézettségi csúcsokat döntögethetett. Budapesten az Aradi utcai vendéglátós is fantáziát látott Colombo népszerűségében, ezért keresztelte „Cafe Colombo”-nak a kávézóját.

Nem mehet rosszul az üzlete, mert a környéken van a Nemzeti nyomozóhivatal központja, így valódi nyomozók is látogathatják. Van is mit tanulni Colombotól.
Mint tudjuk a mi magyarok KOJAK nyomozót is magyarnak érezzük. A filmben Colomboról kiderülnek az olasz szálak. A feleségét eddig még nem látta senki, szerintem az biztosan magyar volt és a budapesti Colombo cafe-ban talán ki is derül az igazság. Amennyiben mégsem derül ki legalább kóstoljuk meg Colombo Cafe Brassói aprópecsenyéjét . — Én ugyan egyetlen filmjében sem láttam brassóit enni, de a kávézóban biztosan tudják, hogy miért Colombo kedvence a gyümölcsleves meg az aprópecsenye . Amennyiben szerencsénk van utána itt biztosan megengedik, hogy egy Colombo-féle szivart is elszívjunk. Ebéd után ezen a környéken attól se kell félnünk, hogy az utcán parkolt Peugeot 403-as autónkat ellopják, legföljebb kerékbilincset találunk majd rajta.
 
Képek, megjegyzés:A Café Colombo bejárata, saját fotók. Még soha nem jártam benne, csak a bejárata, meg a menü fogott meg, hogy ezt a kis blogbejegyzést és a képeket elkészítsem.
Szerző: MULTMENTO  2011.05.11. 07:57 5 komment

Címkék: papír épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr992894892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.11. 10:11:10

Szerintem Audi. De ha Te Pugeot-val érkeztél?????:-)))))))
Ha én ezt a teaházban elmesélem!!!!Na jó. Hallgatok mint a sír:-)Köztünk marad, meg az olvasók között.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2011.05.11. 17:34:22

Ránéztem az első fotóra és az a kérdés bukkant fel bennem: El tudsz te képzelni (pl.) Bécs belvárosában egy ilyténképp kinéző helyet ?
Az igénytelenség csimborasszója...

@X 2011.05.11. 18:09:06

Más :
Bár kissé terjedelmes
videotar.mtv.hu/Cimkek/b/a/b_cher_ivan.aspx
Bp. XIII.ker.
(majd minden könyvét olvastam.)
Riportban :
www.langteka.hu/
www.firkaszetterem.hu/
www.husimado.hu/
Amit nem tudtam, hogy belső udvarok vannak! - (kis parkok, stb.) - aki hiányolná pl. a fákat az utcákról.
Minden relatív !
Vannak pl. akik az ilyen helyek miatt jönnek ide! (külföldről)
Épp' tegnap láttam pl. Londonról (muszlim negyedről!) riportot.
Bizonyára Bécsben is van ilyesmi !
De ne legyen igazam ! :-)

MULTMENTO 2011.05.11. 19:48:25

@aranyosfodorka: Ezért nem mentem még be. Amikor megtudtam, hogy van egy Colombo Cafe, akkor szerettem volna elvinni a feleségem, mert imádja Colombot, de mióta látom kívülről, már biztos hogy nem fogom ide vinni :-(

go1 2011.05.13. 10:40:34

Különben a felügyelő u-val írandó: Columbo. A hely biztos a jogi bonyodalmak elkerülése miatt írja így.
süti beállítások módosítása