Szerintem,gyönyörű. Ha megjelenteted legfeljebb egy ember lesz,akinek tetszik. Withworth-menet stb..Kevésbé romantikus. – Írta rendszeres blogolvasó barátom, aki már több témához adott kép és szöveganyagot.

Én sem gondolom, hogy a mérnöki tudományok segédeszközei sok embernek tetszenek. Amikor még gépészmérnöknek tanultam, és az első év vége felé az ábrázoló-geometriában a tórusz és kúp áthatását rajzoltuk színesben a végeredmény  nagyon dekoratív lett. Tanárom meg is jegyezte, hogy az ilyen alkotások a Műcsarnokban tömegeket vonzanának. Tömegek, ugyan az én rajzomat nem nézték meg, arra mégis jó volt, hogy Ábrázoló geometriából ötöst kapjak.
Rég volt, talán igaz sem volt.
Az alábbi képeken gépészmérnöki segédeszközök láthatóak a két világháború közöttről. Ma már szinte senki sincs, aki ezeket a munkájához használná. Megőrizni azért érdemes, mert szépek, dekoratívak, érdekesek. 

Szerző: MULTMENTO  2011.06.27. 07:20 1 komment

Címkék: papír fém

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr123017702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@X 2011.06.29. 06:07:24

Június elején érettségi találkozón vettem részt. (45.) (...)Épp' említésre került, hogy a pécsi ZKGT (anno Gépipari Technikum)jövőre ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. (Pontosítandó!) Örömmel vennék, ha régi fényképeket és/vagy történeteket a volt hallgatók beküldenének. (Sajnos ennél pontosabban nem tudok írni erről.)
Mellesleg nekem tetszett ! :-)
Megjegyzem, hogy pl. a vas-szén állapotábra sem nevezhető túlzottan romantikusnak!
(Viszont van facebook oldala ! :-) )
süti beállítások módosítása