Az idei évben falinaptárból a lányomtól antik plakátok reprodukcióit tartalmazót kaptam. Novemberre egy Orion reklám hivatott az irodám falát díszíteni. Érdekes egybeesés, mert pont ebben a hónapban kért a lányom pont egy olyanféle termoszt, melyet a plakát hirdet. Történt ugyanis, hogy lányom kávét vitt otthonról, mert az otthon főzöttet jobban szereti. Vettem is neki rozsdamentes termoszt. A probléma ezzel csak az, hogy a meleget nem tartja, így napközben hideg kávét kénytelen inni a lányom. Az otthoni régi műanyag, belül üveg régi típusú termoszunkban még estére is forró marad a kávé.

Elkezdtem vadászni belül üveg termoszra. Hiánycikk, csak kínai rozsdamentes termoszokkal vannak tele a boltok. Már megint a bolhapiacra kellett mennem, hogy használható kávés termoszunk legyen. Sikerült is egy újszerű állapotút találni. Még parafa dugós, és ez a tetején levő címkéből ki is derül. Szemmel láthatóan nem sokszor használták ezt a palackot. Megvettem, és azóta is ebben hordja a lányom minden nap az otthon lefőzött kávét. A diáktársai csodálkoztak, amikor először meglátták a kis palackot. Többen először láttak parafa dugós termoszt. A retro termosz tudását pedig sokan irigylik. A reggeli kávé, még este is forró. Amennyiben  estig el nem fogy.
Képek: Orion plakát. Orion termosz. A kis RETRO kávés hőtároló palack.
 
Szerző: MULTMENTO  2011.11.14. 09:11 2 komment

Címkék: üveg fém

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr983376012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2011.11.15. 09:21:14

Egy hasonló még nekem is van ! Nem is gondoltam, hogy ekkora kincs. És micsoda hülyeség, hogy az újakban estére kihűl a kávé? Hát akkor meddig termosz a termosz ?
Ezek után az öreget még jobban fogom óvni.
süti beállítások módosítása