Rendszeres blogolvasómtól kaptam egy levelet: „ Ajándékba kaptam. Egyszerűen csak szép.” – Írta és csatolt egy kis szépséges kiöntőről egy képet. Gondoltam megmutatom Nektek ezt kis kiöntőt, mert még Francia porcelán kiöntő eddig nem szerepelt a blogon. Utánanéztem a szakkönyveimben, de a Francia porcelánokról nagyon keveset írnak. Ennek sem találtam meg a jelzését a könyvben. A gyárról, is csak néhány sor található, melyben annyit írnak, hogy a XIX. század közepén nagyon kedvelt volt a Sarregueminesi porcelán.  Az interneten is megtaláltam a jelöléseit. Kár, hogy csak most találtam meg, hogy az egykori gyártelepen most porcelánmúzeum van :http://www.sarreguemines-museum.com/musees/mtf.asp. Néhány éve jártam a környéken, sajnálom, hogy akkor nem fedeztem fel, és nem néztük meg ezt a múzeumot.

Szerző: MULTMENTO  2011.12.08. 02:22 2 komment

Címkék: porcelán épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr293428708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mammka2 2011.12.11. 20:19:16

Nagyon szép!Engem is érdekel az eredetük....

MULTMENTO 2011.12.12. 07:40:59

@mammka2: Láttam a blogodon, hogy Te is szereted megfejteni ezek múltját. A legtöbb porcelánmanufaktúra története pedig olyan ízgalmas, mint egy regény.
süti beállítások módosítása