Karácsony óta nem térek magamhoz. Hírtelen a blogon bemutatható régiségek száma annyira megszaporodott, hogy feldolgozni sincs időm. Apránként azért majd bemutatok egyet-kettőt a szebbnél szebb karácsonyi ajándékokból.

A most bemutatásra kerülő régi játékot az alábbi szöveggel e_mailban kaptam: „BOLDOG KARÁCSONYT, JÓZSI!
Ez egy régi ajándék a mamámtól,1970-es évek. Akkoriban még a testvérinek hívott szocialista országokból való játékokat is nehéz volt megvenni. Indiai gyártmány,1965-ös angol szabadalom alapján. Biztosan kalandos úton került ide. A kb.: 35 évvel ezelőtti próbálkozásom felül látható. Miki „
Anno irigylésre méltó ajándék lehetett. Kevés helyen lehetett nyugati játékokat venni, mert az akkori „feketepiac” is KGST játékokat árusított.

Szerző: MULTMENTO  2012.01.08. 17:43 5 komment

Címkék: játék papír

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr733529113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2012.01.08. 19:00:18

Nekem is volt ilyenem gyerekkoromban. Szerettem nagyon. :-))

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.01.09. 09:42:24

Jé, tényleg ! Nekem is volt ! Ha nem írsz róla, mindörökre eltűnik az agyam süllyesztőjében. Emlékszem, én rengeteg virág-szerű, vagy mandala szerű rajzot készítettem vele és azokat színezgettem....

futótűz 2012.01.09. 10:22:12

Bizonyára majd "kilógok a sorból"- azzal, hogy egyik gyermekünk 1976-ban született,és attól az évtől kezdve az akkori NSZK-ból megkaptuk mindazokat a (gyermek) játékokat, amiket a "rokon gyerek kinőtt." - Igaz, sok más egyebet is,- gyermek könyvek- kifestők - és ne soroljam. Anno sok gondunk is volt ezekkel... ( 1977 !-től) - nem egy helyen "rossz szemmel nézték" ezeket a dolgokat ! de ma már... (2012) lényegtelenek az ilyesmik : pár év múlva kérték az óvodában (1979 ?) - ne "járassuk" a gyereket "olyan" ruhákban...és egyebek.
[ ismétlés : ... amikor d.u. azzal "engedték haza a gyereket"- másnapra (!) minden gyerek vigyen egy kis tükröt- és egy Lenin képet !- OK !- Lenin kép még csak volt otthon...kis tükör már kevésbé... ]
Vagy : most (2011-óta) van egy "újszülött" a "családban"... hát... bár a játékok többsége elrakva... majd az idő igazolja ?- érdemes volt-e megőrizni ? :-)

futótűz 2012.01.09. 10:29:01

Rossz aki rosszra gondol.
Természetesen (?) 1976-ban a SZU-ból jó pár "ottani" gyermekjátékot hoztam... (azoknak is megvolt a maguk "szépsége/bája" és ilyesmik- :-)
Igaz, azokból szinte semmi "kézzelfogható" ma már nincs meg, de az "emlékezet megőrizte" némelyiket.

MULTMENTO 2012.01.09. 16:34:26

@ChristineK: ,@aranyosfodorka:
Nekem nem volt hasonló,de a lányaimnak a kilencvenes évek elején vettem hasonlót, és ők is nagyon szerették színezni.

@futótűz: Gyerekeink nagyszülei is megőrizték az én és feleségem játékait. , de lányaim nem nagyon szerettek velük játszani. Azért jó, hogy megvannak, majd talán a mi unokáinknak fogják imádni ezeket.:-)
süti beállítások módosítása