"Mi oly kor gyermekei vagyunk, amely ideálok nélkül él, ki van ábrándulva és a mult valamennyi bálványát ledöntötte. De nem veszett el mégse minden érzékünk: a sivár jelenből mind gyakrabban tekintünk vissza az egykori idealizmus ama romlatlanul csillogó emlékeire, amelyek közé Jókai élete is tartozik..." 

Írta Szini Gyula az 1920-as években. Valami hasonlót érzünk most mi is azokról a húszas és harmincas évekről. Szini Gyula regényét olvashatjuk ma már elektronikusan is  - itt http://mek.niif.hu/07000/07060/) -, nekem mégis könyv alakban az igazi.  

Ez a regény is a Jókai születésének 100. évfordulójára készült, mint Krúdy mesekönyve Jókairól. Szini Gyuláról itt olvashatunk: http://mek.niif.hu/01100/01149/html/szinigy.htm

Szerző: MULTMENTO  2012.01.18. 15:37 Szólj hozzá!

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr403574092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása