Néha talál az ember meglepő dolgokat ott, ahol azt nem is várja. Erre a kártyacsomagra is egy véletlen folytán találtam rá. Nem tudni miért, de elkezdett foglalkoztatni a kártyacsomag, és az, hogy hogyan használták. A Kártyadobozon nem volt jelölés, de aztán minden kártyalapon van egy FPS jelölés, az egyiken egy zöld elmosódott kártyabélyeg, és az egyik figura ruházatán a Piatnik felirat is megtalálható. Nem volt neheéz kitalálni, hogy ez a két világháború között, vagy előtt Ausztriában, vagy Magyarországon készült. Mindenesetre gondoltam utánajárok, hogy honnét is ered a cigánykártya. Ezt találtam: A nyomtatott cigánykártya "eredetije" egy Bijou (Bizsu) nevű cigány kártyája. Bijou Franciaországban élt Napóleon idején. Híres jóslatai közül a leghíresebb, hogy pontosan megjósolta a császár bukását. Bijou halála után valaki megszerezte a pakliját és nyomdai termékké alakította. Mégpedig kegyetlenül. Jól látszik, hogy a képeket utólag és érzéketlenül számozták és látták el felirattal. Egyes források szerint azokat a kártyákat, amikről nem tudták a pontos jelentésüket, egyszerűen kihagyták. Amúgy is alkalmazkodni kellett a kor normájához, a 36 laphoz. Már csak nyomdatechnikai okokból is. Akkoriban 36 lap volt gazdaságos. (Ma 32!) Bijou eredeti paklijáról csak annyit tudunk, hogy páros számú lapból állt, és időnként hozzácsapott egy-egy párt. Egykor puszta szükség volt, hogy a kártyavető ujjában legyen minden apró képrészlet. Ma ez a jó kártyavető legfőbb erénye. Így képes testével is, tudattalanjával is átélni a kivetés egészét. http://hu.wikipedia.org/wiki/Cig%C3%A1nyk%C3%A1rtya

 
Aztán kedvet kaptam a cigánykártya kipróbáláshoz. Az interneten megtaláltam a romani módszert is, amit még egykor láttam is alkalmazni a falunkban. A kártyák jelentése is megtaláltam. Már csak egy önként jelentkező kellett, hogy játékból ki is próbáljuk a kártyából való jóslást. Nem sokat kellett várni, mert barátom is kiváncsi volt. Az egyik ebédszünetben ripsz-ropsz véletlenszerűen húzott a jól megkevert pakliból és kiraktuk a 21 lapot az asztalra. Az alábbi képet láttuk magunk előtt:
 
Aztán, mint ahogy az interneten találtuk értelmeztük is a kivetett jövendölést. Az egyori javasasszony valami hasonlót mondott volna:  „Régebben többször voltál bizonytalan, nehezen tudtad eldönteni, hogy kit válasszál barátnak. Most nemsokára gyorsan jó fordulatot vesz az életed.  Ugyanakkor amiben reménykedsz, az csak nagyon sokára fog bekövetkezni. A családodnak nemrég jó szerencséje volt és a férjed épp munkahelyi kötelezettségeket teljesít. Hamarosan férjedet egy sötét hajú nő fogja meglátogatni, aki után ő vágyakozni fog. Régebben gyerekekre vágytál, most meg épp hivatalos iratot szertnél kapni. A jövőben is szerelmes nő maradsz, mert pont a „szívkirálynőt húztad ki. A múltadban számítottál a a hamisságra és nem számítotál a veszteségre, emi ért. A jelenben számítasz a szerelemre, de nem számítasz arra, hogy tiszta szívből segítenek Neked, ami jól is esik. Tudom, hogy a jövőben bosszúságra számítasz, de ne aggódj, mert az otthoniak megértőek és a szülői ház megszünteti a bosszúságaidat. Régen sokat utaztál és ajándékot kaptál. Jelenleg állandóság van a közeli jövődben, később hivatalos személy komoly döntéseket fog hozni. A távoli jövőben Valaki meg akar károsítani anyagi vagy lelki értelemben. A távoli jövőben pedig eljön a „szívkirály” és Boldogok lesztek, míg meg nem haltok.
 
Szerző: MULTMENTO  2012.03.07. 03:27 komment

Címkék: játék papír

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr604285738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2012.03.07. 07:01:45

Bár nagy alapossággal nem olvastam el a "jövendölést," de ha jól értem, akkor a barátod egy hölgy lehetett ?
(Más téma lehet(ne)- van-e igazi barátság nő és ffi.között ? ) :-) :-)
süti beállítások módosítása