Egy újabb szecessziós épület, Zsolnay kerámiával burkolva. Már a 11-dik a sorban, de a bemutatásra szánt épületek közül még az első harmadban vagyok. Ezt nevezhetjük a kávéházaim törzshelyének, mert igazán az épület szecessziós bútorokkal berendezett kávézójában szeretek beülni, és egy kávé mellett beszélgetni.

Amikor ezt az épületet először kiszúrtam, még felújítatlan volt. A ház legújabb kori története, aztán szerencsésen alakult, mert kívül belül felújításra került. Szecessziós múzeum, és kávéház is működik benne. A ház honlapján minden információ megtalálható, tervezőjéről, egykori tulajdonosáról: http://www.magyarszecessziohaza.hu/main.php
Amennyiben én városnéző túrát terveznék, biztosan nem hagynám ki ezt a épületet, és kávézót. Szerencsére nem tolonganak a turisták, sem a múzeumban, sem a kávéházban. Bátran ajánlhatom akár szerelmesek találkahelyének. Amikor a múzeumban voltunk, mi kapcsolhattuk föl a világítást, és amikor eljöttünk mi kapcsoltuk le azt. Természetesen a kiállításon is megtekinthető sok szecessziós  kerámia, van bútor, amelyek többsége, még ki is próbálható, azaz beülhetünk a korabeli szecessziós székekbe. A tárgyak egy része még meg is vásárolható. Sajnos a kiállított tárgyakhoz kevés leírás volt a múzeumban. Szecessziós festmény pedig minimális, inkább az iparművészeti tárgyak vannak túlsúlyban.
A Magyar Szecesszió háza a francia szecesszió stílusjegyeit mutatja. Ajánlom mindenkinek a házat és környékét egy sétára. Amennyiben párizsi hangulatra vágyunk ez a legolcsóbb, hogy oda eljussunk. Repülőjegyet sem kell vennünk.

Szerző: MULTMENTO  2012.06.09. 01:13 1 komment

Címkék: épület bútor kerámia zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr24570907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.06.09. 22:51:38

A ház így kívülről is szép, de a honlapjukon láthatók szerint valami fantasztikus lehet. Imádom a szecessziót én egészen biztos nagyon jól érezném ott magam.A tűzománcok is gyönyörűek.Kár, hogy kicsit bonyolult/lassú a honlapjuk "kezelése".
süti beállítások módosítása