Még tízenöt évvel ezelőtt történt, hogy szüleim Pista szomszédja a nyekergő, több helyen repedt létráját ki akarta dobni.

„Nem jó már ez semmire.” --  Mondta.
„ Aranyos, kicsi, könnyű. Majd megerősítem, és jó lesz ez meggyet szedni.” – és kérte is el a létrát apám.
A meggyszüretre elő is vette a létrát apám, de annyira gyenge volt a létra, így használni sem lehetett a gyümölcsszedéshez. Természetesen apám kidobni ekkor sem dobta. Így megörököltem ezt a kicsi, zöld, és létrának nem használható eszközt. Már a feleségem is többször kidobta volna garázsból, de én elhatároztam, hogy ebből egy fregolit, és virágállványt barkácsolok a teraszra, olyan kettő az egyben stílusban. Faanyagom volt hozzá, csak két tekercs ruhaszárító kötelet kellett vásárolnom. A barkácsolás, már olyan gyorsan ment, hogy közben elfelejtettem fényképeket készíteni a munkafázisokról, így lett kettő kép a kiindulási állapotról, a többi pedig már a kész műalkotásról. Ne keressen rajta senki szabályos kötéseket, ez csak egy egyszerű rusztikus darabnak szántam, amit majd a száradó ruhák látványa talán szebbé varázsol.

Szerző: MULTMENTO  2012.06.17. 01:44 2 komment

Címkék: fa barkács virág

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr264590361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.06.17. 08:32:19

Hogy miket ki nem találsz ! Jövőre ültessetek valami futót a virágládába, és még szebb lesz !

MULTMENTO 2012.06.17. 17:19:16

@aranyosfodorka: Használat közben is rájöttem, hogy több létrafok közé tettem deszkákat, így több magasságba került különböző virág. Szebb lett, főleg azután, hogy a család már mosott ruhát is akaszt rá:-)
süti beállítások módosítása