parisi8.JPGEzzel megkínlódtam, mire elfogadható képeket készítettem. Így sem vagyok megelégedve, de azért közreadom ennek az épületnek is a fotóit. Amikor fényképeztem több turista állt meg. Látták, hogy az épületet fotózom. Ők is elővették a gépeiket és lőttek néhány képet, és továbbálltak. Lehet, hogy nekik jobban is sikerültek a képeik. Ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy mit mondanak majd erről az élménybeszámolón? Vajon elmondják-e az igazat, hogy csak azért fényképezték, mert más is fényképezte. Vagy lehet, hogy ők is tudják, hogy ez is a Zsolnay épületkerámiákkal díszített épületek egyik legkiválóbbika. Sokáig állt kihasználatlanul, most szerencsére felújították. Ugyan nem a régi funkciójában működik, de legalább egy pécsi székhelyű könyvkereskedő és kiadó cég az Alexandra a legnagyobb bérlője.

(Könyvfotó Mattyasovszky Zsolnay Tamás- Dr Vécsey Esther - Vízi László: Épületkerámiák Budapesten könyvből)

parisi1.JPGparisi5.JPGparisi4.JPGparisi3.JPGparisi6.JPGparisi7.JPGparisi2.JPGparisi8.JPG

Szerző: MULTMENTO  2012.09.30. 17:15 4 komment

Címkék: könyv épület zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr224811693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kizsgabi 2012.09.30. 21:18:14

Aki kicsit jobb minőségben (viszont középen egy csúnya "célkereszttel" szeretné látni digitális formában a képeslapot, s egy remek képet a korabeli belsőről, látogasson el ide:
www.muzeum.arcanum.hu/kepeslapok

A 'Szavak'-hoz írja be, hogy Párisi Nagy Áruház (így, külön írva), és voálá...

kizsgabi 2012.09.30. 21:20:20

Bocsesz, kipróbáltam így és valahogy rossz a link, de CtrlC CtrlV-vel viszont műkszik (na meg ha begépelitek persze...)

atka44 2012.09.30. 22:33:44

Az a zsibvásár a bejáratnál elég kiábrándító.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2012.10.01. 08:15:42

Szerintem ahhoz képest, hogy milyen nehézséget okoz egy hatalmas fa, egy hatalmas épület előtt - nagyon is jól sikerültek a képeid !
Én a helyszínt nem ismerem, de amennyit megmutattál az épületből, az szép.
süti beállítások módosítása