Kedves gyerekek és felnőttek. Elérkeztünk az állatkerti Zsolnay épületkerámiás sorozatom utolsó részéhez, a harmadikhoz. Ez a képanyag pont elég a harmadik részhez. Nem kell már több ebből a sorozatból, mert 3 az meseszám, hisz a mesékben is harmadikra derül ki az igazság. Hát lássátok mit tartogatok én. Nem válogattam, csak ide tettem a maradék képeket. Van ezen majdnem minden állatfajta rinocéros, víziló, elefánt. Van ezen többféle ember is, ősember, mai ember. Megjelennek a derűs színek mellett a sötétek. A közös bennük, hogy mindegyiken van Zsolnay kerámia.

elefanthaz_17.jpg

elefanthaz_18.jpg

elefanthaz_7.jpg

És ezzel az állatkerti Zsolnay sorozat véget ért. Legközelebb, ha a jó szerencse is úgy akarja a belvárosból jelentkezünk a Kossuth Lajos utcából. Tudjátok szemben az Úttörő áruházzal is van egy Zsolnay csoda.

Szerző: MULTMENTO  2013.04.19. 07:57 1 komment

Címkék: épület emléktábla kerámia zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr165217573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2013.04.20. 08:53:42

Bizonyára ízlés dolga és nem mindenki ért velem egyet, de nekem valahogy a szívemhez közelebb állnak az állatra hasonlító állatfigurák/díszek – mint a modernek. Habár elismerem én az alkot/ók/ás szabadságát, de hát nem aranyosabb ez az elefántfej, mint ugyanez valami absztrakt formában ?
süti beállítások módosítása