Rendszeres blogolvasóm küldte az alábbi ragasztott tányért. Az alábbi két mondatot írta róla: „Lehet akár komoly érték, de ha nem, akkor is tetszik. Egy "úri" ház lomtalanításából való.”

Egy feltehetően kézzel festett tányér a XIX. századból. Gondolom, amikor kettétört a tulajdonosnak komoly értéket képviselt, ezért ragasztotta meg. Láttam már szebb restaurálást is, de ez így is szép. Különben is, ha egy komoly restaurálást végeznének rajta a használhatósága nem jönne helyre. A restaurálás költsége feltehetően nagyobb lenne, mint a tányér piaci értéke.

DSCI0246.jpg

DSCI0248.jpg

Miért is jutott eszembe most ezt megírni? – Két hete én is egy lomtalanított tárggyal, egy szecessziós ablakkal érkeztem haza. Azóta sem nyúltam hozzá, de komoly terveim vannak vele, majd megmutatom azt is. Mindenesetre érdemes nyitott szemmel járni a várost, mert a jó idő meghozta a lomtalanítási időszakot, és szerencsés esetben ingyen komoly értékekhez juthatunk. 

Szerző: MULTMENTO  2013.05.01. 07:27 2 komment

Címkék: kerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr925249792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2013.05.01. 18:57:44

Én egyszer megérdeklődtem, hogy a törött Zsolnay tányérkámat tudnák-e és ha igen, mennyiért restaurálni. Már nem is emlékszem pontosan mennyit mondtak, de csillagászati összegnek tűnt. Akkor már így marad...Nekem így is érték.

MULTMENTO 2013.05.02. 06:37:36

@aranyosfodorka: Én a törött komatálunkkal jártam hasonlóan. Arra harmincezres összeget mondtak, ezért maradt csak ragasztva.
süti beállítások módosítása