Alcím: Ez az, amit nem lehet megunni!

megunni.jpgÉn ezt a boci szeletet az Internetről néztem ki. Egy hónapja, hogy először megsütöttem, de azóta csak ezt kérik tőlem a lányaim és a feleségem. Eszembe is jutott róla a régi reklámszöveg: Ez az, amit nem lehet megunni. Sokat gondolkoztam rajta, hogy mit is reklámoztak annak idején ezzel a szöveggel. Az Internet segítségével aztán meg is találtam a tej és a tejföl reklámját. Láss csodát, a tejreklámban egy boci is szerepel. A reklámdalra ropja a táncot. Ráadásképpen, tej is kell a süteményhez. Nem véletlenül ugrott be nekem ehhez a süteményhez a reklámszöveg.

 

Egyszerűen elkészíthető süti, nem is kell hozzá sok minden.

boci3.jpg

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg liszt

10 dkg cukor

4 db tojás

1 dl tej

1 dl olaj

2 ek. kakaópor

1 cs. sütőpor

Hozzávalók a túrós részhez:

50 dkg túró

10 dkg cukor

1 tojás

5 dkg búzadara

citrom

½ cs. sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.  A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Jól összekeverjük. A tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Én 20x30cm-es tepsit használok, így gyakran a tészta vastagsága az 5 cm-t is eléri. 

A túrós részhez a dolgokat egy tálban összekeverjük, majd kiskanállal a tésztára tesszük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük.

boci1.jpg 

boci2.jpg

Amióta sütöm a nagyobbik lányom szerint ez az eddig sütött sütemények közül a legjobb. A kisebbik lányom a keverőtálban maradt csokis alaptészta nagy kedvelője, nem lehet a tálat nélküle elmosogatni. A feleségem a ropogós széleit kedveli, így hamar csak a közepe marad. Én már lassan unom a sütését, de olyan jó hallani a dicséretet.

Szerző: MULTMENTO  2013.10.19. 06:50 Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr495558404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása