Minden évben ugyanúgy, már-már megszokásból karácsonyi díszbe öltöztetjük a lakásunkat. Igyekszünk a legkisebb kiadásokkal, a legtöbbet kihozni a lakásból, hogy a családi összejövetelünknek meghitt helyszínt biztosítsunk. Felejthetetlen napok ezek. Múlandóak az éppen megterített kompozíciók, megterített asztalok, díszbe öltözött falfülkék. Mióta blogot írok, minden Karácsonyról rakok fel néhány képet, és írok néhány gondolatot is a képhez. Fogadjátok sok szeretettel, a 2013 Karácsonyának bagatelljeit a mi lakásunkból.  

bagatell1.JPGA hozzánk közeli discont boltban láttam ezt a nagy csokor sárga rózsát. Megvettem, és hozzá még akciós citromot is. Tökéletes sárga kompozíció volt Karácsonyig. Amikor megláttam dúdoltam is az Illés együttes egykori slágerének ide vonatkozó részletét.

Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa

Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra

Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk

Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk, minden álmunk

..

El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így

El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít

El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra

El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa, sárga rózsa

Forrás: http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/3168/brody-janos/miert-hagytuk-hogy-igy-legyen-zeneszoveg.html

bagatell2.JPGKarácsonyra a citromok elfogytak, jött az akciós mandarin. Egy kis fenyőág került a rénszarvashoz használt fatörzsdarab maradékába. Egy kevés szalmadísz, és máris jöhet a tea.

bagatell3.JPGKarácsony délutáni teázásra terített asztal a saját kezűleg készített Rudolf rénszarvassal. A olasz mascarponés krémesek egészen nagynak látszanak. Az áruk nyár óta nem változott, de a méretük annál inkább.

bagatell4.JPGAz idei évben tudásomat növeltem, megtanultam klónozni. Ezen a képen az előszobai komódon trónoló Rudolf csak látszólag ugyanaz, mint az étkező asztali.

bagatell5.JPGA nagyszobai kisasztalon még mindig virít a „Star-of-Betlehem”. Maradt még a nagy csokor sárga rózsából a fröccsös üvegbe is. A szószos Gránit tálkába saját magam ültettem a mini virágokat.

bagatell6.JPGA karácsonyfánk csak a gerendához kikötve volt hajlandó függőlegesen állni. Törzse igen csak girbe-gurba, de feldíszítve mégis jól mutat. Az ezüstfenyő jó választás volt, mert az eddigi fáink közül ez a legillatosabb.

bagatell7.JPGA Vertel Andrea kerámiaszobrokat még nászajándékba kaptuk barátainktól, jól mutatnak az égő mécsesek mögött.

 

Szerző: MULTMENTO  2014.01.04. 06:44 1 komment

Címkék: karácsony barkács virág kerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr935716795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2014.01.05. 20:11:50

Hangulatosak, szépek a képek - de a sárga rózsa... hát igen, ezt többet kellene énekelgetünk.....mert
"...El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így..."
süti beállítások módosítása