Mióta az eszemet tudom volt „háztájink”, még akkor is, amikor városba költöztünk. Aztán évekig egy panellakásban laktunk. Amikor a rokonok feljöttek csodálkoztak is, hogy hogyan lehet így élni.

Megyek a kertbe. – Mondta az egyik rokon, és kilépett az egyötöd négyzetméteres franciaerkélyünkre.

Szegény rokonunk, azóta már sajnos nem tud meglátogatni bennünket. Most már egy sokkal nagyobb teraszra mehetne ki. Ráadásképpen a teraszon van virágos és konyhakert is.

kerteszekedem1.JPG

kerteszekedem2.JPGA régi mosdóállványon levő lavórunk most százszorszépekkel, metélő hagymával, és petrezselyemmel van beültetve. A bilitartón levő zománcos edény feleségem gyerekkori éjjeli edénye. A százszorszépek ezt tudhatják, mert nagyon dekoratívak benne.

kerteszekedem3.JPG

kerteszekedem4.JPGApám egykori létráján anyósom egykori zománcos tálja egyensúlyoz. Nem volt szívem a méhtelepre vinni, így hát kövirózsák lakóhelye lett.

kerteszekedem5.JPG

kerteszekedem6.JPGEz a kettő kis csorba gránittál az egyik antikvitás üzlet – 300 Ft/db egységáras - túrkálós sarkából való.

kerteszekedem7.JPG

kerteszekedem8.JPGA balkonládáimba évek óta büdöskét vetek. Nagyon jól bírják a fővárosi klímát, azaz a klímamentes teraszunkat.

kerteszekedem9.JPGA korlát melletti vödörsor. Fürtös koktélparadicsomok, és "csak úgy" magától kikelt kapor egyformán megtalálható bennük. Már virágoznak. 

Szerző: MULTMENTO  2014.06.04. 06:08 1 komment

Címkék: virág zománc régiségpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr576208399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2014.06.04. 09:32:08

A sárga irigység...az, az 'esz' engemet... :-)
Gyönyörű a kerted - és igen, itt és most válik bizonyossá, hogy a növényeket szeretni kell és akkor fejlődnek, nyílnak, nőnek...
Csak gratulálni tudok !
süti beállítások módosítása