Rendhagyó fővárosi eperszüretről készítettem fényképsorozatot. A Terézváros egyik nevezetessége az Epreskert. „1882 előtt elvadult eperfaliget volt e helyen, ezt Stróbl Alajos, a legendás „szobrászpápa” hozatta rendbe. Az egykori kert a mainál nagyobb kiterjedésű volt és magába foglalta a környező utcák nagy részét is. Az első műtermek az 1870-es években jöttek benne létre.” Idézet az alábbi következő forrásból: http://hu.wikipedia.org/wiki/Epreskert

eperszuret1.JPG

Gyakran megyek el az Epreskert mellett, mert mindig érdemes benézni a kertbe. Vannak a kertben éppen készülő szobrok, különféle segédanyagok, és van itt sok-sok elkészült szobor és terv. Egyes szobrok évtizedek óta várják, hogy sorsuk jobbra forduljon. Amíg végleges sorsuk el nem dől, addig nézik, hogy a kerítés túloldalán kik járkálnak munkába menet. Nemrég csodálkozhattak, hogy mit fényképez itt a járdán az a kövér ember, ahelyett hogy sietne a munkába.

eperszuret2.JPG

eperszuret3.JPG

eperszuret4.JPG

eperszuret5.JPG

Én meg-megállva azt igyekeztem megörökíteni, hogy a városi galambok hogyan lakmároznak a még megmaradt eperfák lehullott érett gyümölcseiből.  

eperszuret6.JPG

eperszuret7.JPG

eperszuret8.JPG

eperszuret9.JPG

Szerző: MULTMENTO  2014.06.14. 06:18 2 komment

Címkék: fa épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr506286820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2014.06.14. 09:17:50

Érdekes és titokzatos helyek azok, ahol az alkotók alkotnak. Nekem is van egy ilyen - nem a levegőbe beszélek. Van valami varázsa - látni azt, ami még csak félig kész, ami épp kezd a kőtömbből kibontakozni.Mint egy születés...

MULTMENTO 2014.06.15. 10:16:29

@aranyosfodorka: Gyerekkoromban is lakott a közelünkben egy szobrász. A kerthez, ahol alkotott rendszeresen elbicikliztem, hogy lássam mi lesz a kőtömbből.
süti beállítások módosítása