Épp negyvenegy éve történt, hogy a törzsolvasóm 11 évesen üdülésre ment az NDK-ba. Mint később megtudtam tőle, a szülei az útra - az akkor itthon legdrágább -, KODAK színes diafilmet vásárolták. Barátom fényképező gépével elkészítette élete első diasorozatát. A diasorozat aztán idén őszre elő is került. Barátom erről a szerencsés előkerülésről az alábbiakat írta, és küldte el a diákról készült fotóit.  

NDK_UTAZAS1.JPG

„Pár napja találtam itthon egy 1973-as kelet-német út diáit. Már el is felejtettem. Az NDK.-ás gyerekek jöttek a Balatonhoz,mi meg a Balti-tengerhez. Nyáron is nagyon hideg volt a víz. Azért, hogy jobban lássam elmentem egy bolhapiacra. Az első asztalon az első darab ez a dianéző volt. MADE IN GERMANY. Gondolom, akkor nyugat-német.

NDK_UTAZAS2.JPG

Pár polgári reptér is látható szovjet repülőgépekkel. Jó, hogy a Stasi nem vette észre, hogy mit lát egy 11 éves gyerek. Most békében elvannak. A diák, meg a nézőke.”

NDK_UTAZAS3.JPG

NDK_UTAZAS4.JPG

Hiába voltak annak idején a diák színei élénkek, még a KODAK film is megfakult, mint az utazás emléke. 

Szerző: MULTMENTO  2014.10.11. 06:35 Szólj hozzá!

Címkék: játék kgst régiségpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr276725521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása