Idén is születésnapom volt szent László napján. Ez évben szerencsésen épp szombati napra esett. Feleségem kigondolta, hogy elvisz a Zsolnay negyedbe egy kis kulturális programra. Mióta megnyitott, azóta meg akartam nézni. Jó időzítéssel nyitásra oda is értünk, és megvásároltuk a kombinált jegyet, amelyik minden kiállításra érvényes. Egy fotójegyet is vettem, mert gondoltam majd írok a blogra is. Nem ez volt az első Zsolnay kiállítás, amit láttam, de egy kicsit csalódtam benne. Na jó,  a családtörténeti kiállítást élveztem, mert a kiállított tárgyak, családi emlékek, visszaköszöntek a Zsolnay lányok visszaemlékezéseiből,  amit olvastam. A rózsaszín Zsolnay első termében a sok rózsaszín tárolóedény nagyon látványos volt. A második teremben a szecessziós bécsi karszékbe ültem volna be olvasni. A Gyugyi gyűjteményen tényleg egy jó válogatás, bár csak ez lett volna Zsolnay családtörténeti kiállítás helyén, és itt a családtörténet, ahol valójában a család az „aranykor”-ban élt.

szulinapi_ajandek1.JPG

szulinapi_ajandek2.JPG

szulinapi_ajandek3.JPG

szulinapi_ajandek4.JPG

szulinapi_ajandek5.JPG

szulinapi_ajandek6.JPG

szulinapi_ajandek7.JPG

szulinapi_ajandek8.JPG

szulinapi_ajandek9.JPG

szulinapi_ajandek10.JPG

szulinapi_ajandek12.JPG

szulinapi_ajandek13.JPG

szulinapi_ajandek14.JPG

szulinapi_ajandek15.JPG

szulinapi_ajandek16.JPG

szulinapi_ajandek17.JPG

szulinapi_ajandek18.JPG

szulinapi_ajandek19.JPG

Szerző: MULTMENTO  2015.07.11. 07:53 2 komment

Címkék: porcelán kerámia zsolnay épületkerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr837605890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickey7 · www.dunaninnendunantul.blogspot.hu 2015.07.14. 09:49:02

Születésnapod alkalmából gratulálok és további jó egészséget kívánok! Igazán szép ajándékot kaptál a feleségedtől, melyből mi is részesülhettünk a fotóid és az írásod által. Köszönjük!

MULTMENTO 2015.07.15. 20:28:58

@mickey7: Köszönöm jókívánságaid. A saját fotóimmal én nem nagyon vagyok megelégedve, de legközelebb, majd egy fotós tanfolyamot kérek születésnapi ajándéknak.
süti beállítások módosítása