Már évek óta nem jártam gyalog az éjszakai Budapesten. Autóval is csak akkor, ha későn értünk föl vidékről. A gyerekek általában azt kérték, hogy a díszesen kivilágított körúton, vagy Andrássy úton jöjjünk át a városon, mert az olyan csodaszép. Január végén aztán az élet úgy hozta, hogy a feleségem egy éjszakai bár különtermébe német nemzetiségi klubba ment. Én elmentem elé, hogy az éjszakában legyen kísérője. Az éjszakai fotózásomon még van javítanivaló, de úgy gondolom egy-egy mozi, színházi előadás után érdemes gyalog útra kelni a budapesti éjszakában.

bp_ejjel1.JPG

bp_ejjel2.JPG A nemrég felújított Zeneakadémia épülete.

 bp_ejjel3.JPGA Royal szálló éjszakai kivilágításban.

 bp_ejjel4.JPG

bp_ejjel5.JPGKörúti boltok kirakatainak részletei.

bp_ejjel6.JPG A Madách színház.

bp_ejjel7.JPG

bp_ejjel8.JPG

bp_ejjel9.JPGA New York kávéház épülete

 bp_ejjel10.JPGAz EMKE sarkától így néz ki a Rákóczi út.

 bp_ejjel11.JPGA Palace hotel.

Szerző: MULTMENTO  2016.02.10. 06:53 1 komment

Címkék: épület sarokház zsolnay épületkerámia szecessziós épületdíszek

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr958335392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2016.02.11. 09:33:02

Nagyon szeretek ilyen éjszakai fényekkel megvilágított nagyvárosi képeket nézegetni ! Annyira más minden, mint napfénynél, eltűnnek a csúnyaságok. Olyan, mint egy kicsit hibás karácsonyfa, díszekkel teleaggatva és gyertyáktól fényesen....
süti beállítások módosítása