A múlt évben a Fekedi stifolderfesztiválon részt vettünk, azért hogy feleségem az egyik előadásához anyagot gyűjtsön. Az idei évben, már hívtak a fesztivál rendezők, hogy januárban menjünk le a Szülőföldünk baráti körének disznóvágására. Ez az első rendezvény, amelyik a fesztivált előkészíti. Itt készülnek azok a stifolderek, melyek a rendezvényen versenyen kívül kerülnek elfogyasztásra.

feked_disznovagas1.jpg

feked_disznovagas2.jpg

feked_disznovagas3.jpg

feked_disznovagas4.jpg

Nem újdonság nekem a disznóvágás, hisz már megszámlálhatóan sokon vettem én részt öt évtizeden keresztül. Újdonság annyi volt benne, hogy böllér szakmai munkához nem jutottam. Így aztán maradt a fényképezés, és kóstolás. Meg kell hagyni, hogy jól sikerült töltelék. Most már csak füstölődni, és érni kell a stifoldernek a fesztiválig.

feked_disznovagas5.jpg

feked_disznovagas6.jpg

feked_disznovagas7.jpg

feked_disznovagas8.jpg

feked_disznovagas9.jpg

Szerző: MULTMENTO  2018.01.24. 19:17 2 komment

Címkék: Sváb fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr6413600819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2018.01.25. 18:05:00

Látom a végére vidám hangulat kerekedett. Jó is egy ilyen igazi, falusi, régimódi disznóvágás - nem csak az ennivalók hanem, a hangulata miatt is

MULTMENTO 2018.01.27. 13:32:54

@aranyosfodorka: A jó hangulatot elég sok elfogyasztott pálinka és bor alapozta meg. Ott szinte mindenkinek volt saját főzésű pálinkája. Természetes volt, hogy mindegyiket meg kellett kóstolni.
süti beállítások módosítása