Ezen a hétvégén sikerült befejeznem a fa bőröndünk restaurálását, legalább is nagyjából. Ez az állapot azt jelenti, hogy már használható arra amire szántam, azaz el lehet kezdeni berendezni a dokumentumoknak. Sikerült a fogóját is visszaállítani az eredeti színre, azaz barnára. A fém fogó érdekessége, hogy a bőr fogókat utánzó öltéseket festettek rá, az öltések sajnos nem látszottak, mert rozsda marta. Természetesen az eredeti állapotot vissza akartam állítani, így addig gondolkodtam míg ki nem találtam a házicérnás festést.  A házicérnát úgy tettem alkalmassá a festésre, hogy egy vékony mogyoróvesszőhöz erősítettem, és ezt a végét mártogattam egy dobozkába fújt cérnaszínű festékbe. Valószínűleg az ötvenes években egyenletesebben és szebben festettek, de ki látja már azok közül. Nekem így is nagy sikerélményt jelentett, hogy eredeti állapotára hoztam fel a bőröndöt. Talán még kicsit jobb is, mint újkorában lehetett, mert nagyon szépen passzentosan záródik, öröm kézbe venni. Ugyan még a zárat nem tettem rá vissza, mert a középső talán nem is újkorában került rá, de így is tökéletes, amíg be nem lakják a dokumentumok. A fa eredeti színe ilyen volt, az biztos, mert jól látszott a csomagfeladó alatt.

Szerző: MULTMENTO  2010.07.04. 19:32 komment

Címkék: bútor koffer

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr912129270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyihij őrnagy 2010.11.22. 22:28:12

Annyira kár a keresztfejű csavarokért. Mikor lehetett volna korhű szegecs vagy simán sliccel csavar is. Akármikor is nézem a bőröndöt, a szemem mindig azokon az anakronisztikus csavarfejeken akad meg. Vagy ez egy Verfremdungseffekt? Figyelmeztet arra, hogy ez nem a múlt, hanem a jelen?

MULTMENTO 2010.11.23. 07:42:52

@Tyihij őrnagy: Igaz, bár megszenvedtem a rögzítéssel. A felújítás előtt ezek már hosszú átmenő csavarra lettek kicserélve, így az eredeti rögzítő csavarok hiányoztak. Szívem szerint az eredetieket tettem volna vissza. Majd talán egyszer sikerül simán sliccelt csavarra cserélnem
süti beállítások módosítása