Több mint kettő éve, hogy az Andrássy úton felfigyeltem egy frissen nyílt kerámiaboltra. Eleinte csak a kirakatát nézegettem, aztán az egyik délelőtt be is mentem. Vásárolni ugyan semmit sem vásároltam, de egy kerámia kiállítással felért. Először azt hittem több mezőtúri alkotó termékeinek a boltja. Az eladótól megtudtam a többféle kerámia mintái egy alkotótól, az eladó nővérének kezei közül kerültek ki. A kedvenceim a keleti és habán motívumokkal díszített kerámiái. A népies kerámiákat mind a mezőtúri formák és motívumok készíti. Az üzlet szeretnivaló termékei gyermekrajzos hatású étkészletek, és kerámia táblácskák. Az üzlet vezetőjétől megtudtam, hogy ezeket az óvodás stílusú rajzokat az alkotója bal kézzel készíti, hogy még jobban autentikus gyermekrajznak hasson.

keramiabolt1.JPG

keramiabolt2.JPG

keramiabolt3.JPG

keramiabolt4.JPG

A boltról kívülről készítettem néhány képet is. Baráti körömben aztán terjesztettem hírét a boltnak, és nekem tetsző termékeinek. Már szinte minden családtagomnak volt a boltból neki tetsző kerámia, csak nekem nem volt az alkotótól egy darabom sem egészen a legutóbbi Karácsonyig.

Ezen a Karácsonyon aztán három kis csomagocskát kaptam, melyeket meghatározott sorrendben kellett kibontanom.

Az elsőben egy üdvözlőlap volt, kedvenc keramikus iparművészem rajzával és írásával. Mint ahogy az ajándékozótól megtudtam Mezőtúrra utazott a lapért. Karolina a lakásán fogadta, és nagyon szívesen írta meg nekem a lapot. Elmesélte, hogy már olyan sokat rajzolta balkézzel, hogy megtanulta jobbal is rajzolni. A technikája érdekes, mert először a színes foltokat satírozza rá, majd ezt követően jön a fekete vonalakból a kis királylány teste és a végtagjai.  

keramia_udv1.JPG

A fazekasműhelyből a sok különböző mintás kávéscsészék közül az ajándékozó nekem kiválasztott egyet ajándéknak. Nagyon eltalálta az ízlésem. Fényképeket is készített a műhelyben. Érdekesség, hogy az utolsó képen a sok kis miskakancsó mind selejt, mert a máz égetésekor megfolyt a máz. Ezek közül a szépséghibás kiskancsók közül kaptam ráadás ajándékom, csak úgy. Ilyen műgonddal, utánajárással, szeretettel és már ráadás történettel ajándékot rég nem kaptam. Meg is hatódtam annak rendje és módja szerint. Itt a blogon is köszönöm a készítőnek és az összeesküvésben résztvevő minden családtagnak ezt a szívből jövő ajándéközönt. El ne feledjem, a máznak is amiért megfolyt és egy utánozhatatlan „másnak nincs” miskakancsón díszeleg.

keramia_muhely1.JPG

keramia_muhely2.JPG

keramia_muhely3.JPG

keramia_muhely4.JPG 

Szerző: MULTMENTO  2015.01.03. 05:58 3 komment

Címkék: játék kerámia

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr487026897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2015.01.03. 08:58:41

Na de hol a te ajándékod fotója ?????!!!!!
A cégről pedig itt lehet olvasni, alkotásait nézni (bár még nem kész teljesen a honlap):
kovacskeramia.hu/main/

mickey7 · www.dunaninnendunantul.blogspot.hu 2015.01.18. 23:29:20

Milyen kedves történet! Jó ilyenekről olvasni a mai törtető világban. Hmmm...Van még remény!?
Üdv Miklós

MULTMENTO 2015.01.21. 09:13:32

@mickey7: Köszönöm a hozzászólást.Válaszolva költői kérdésedre. Szerencsére vannak még olyanok, akik nem a "törtetők" közé állnak. Én reménykedek benne, hogy a posztban olvasott történetekből van több, és lesz egyre több a világban.
süti beállítások módosítása