Harminc éve annak, hogy feleségem megkapta a diplomáját. A szakjukon együtt végző kis csoportjuk azóta is minden évben egy hétvégére találkozik. Az idei kerek évfordulóra mi láttuk vendégül a kis csapatot.

30_bolcsesz1.JPG

30_bolcsesz2.JPG

A kis csapat német szakon végzett, ezért a dekorációhoz igyekeztünk az anyaország – Ausztria, Németország -, színeit megjeleníteni. A színkódok nem sikerültek a legjobbak, de a napsugárzásra fogtuk.

30_bolcsesz3.JPG

Az asztal közepére a telkünkön szedtem vadvirág csokrot. A csokrot a présházzal örökölt szilkében helyeztem az asztalra, látszik rajta hogy sokszor merítették rézgálic oldatba.

30_bolcsesz4.JPG

30_bolcsesz5.JPG

30_bolcsesz6.JPG

Sikerült mindenféle éppen virágzó vadvirágot összeszedni, még a rovarlátogatók is velünk voltak.

30_bolcsesz7.JPG

Kétféle süteményt sütöttünk. Az egyik a Véméndi olajos kuglóf, ami feleségem szülőfalujának a specialitása. Ha valaki el akarja készíteni, nem túl bonyolult. Recept innét: http://www.nosalty.hu/recept/vemendi-olajos-kuglof.

30_bolcsesz8.JPG

A meggyes mákos süteményünket már öt éve sütjük, egy akkor kapott RAMA receptfüzetből. Eredetileg marcipánnak készülne, de mi egyszerűen helyettesítettük magozott meggyel.

30_bolcsesz10.JPG

30_bolcsesz9.JPG 

A hétvégi találkozás nemcsak az evésről szólt, így legközelebb azt is megmutatom, hova kirándultunk.

Szerző: MULTMENTO  2015.07.29. 07:56 3 komment

Címkék: virág recept

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr377650506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RETROSTORE 2015.07.29. 19:38:11

A tányéron levő harmadik sütemény is nagyon finomnak néz ki...

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2015.07.30. 06:37:07

Nálam a kis teraszon (pitvarban?)készült, mezei virágcsokros kép a nyerő...Micsoda hangulata van ! Akár egy mesét lehetne köréje kanyarítani.

MULTMENTO 2015.07.30. 08:04:13

@aranyosfodorka: Nevezhetjük pitvarnak, is az olyan szépen hangzik. Mi csak szaletlinek mondjuk. A mezei virágcsokros kis kép miatt készült a poszt, hogy meg tudjam mutatni. Mesét ugyan nem írtam róla, de az asztal annyira csábító, és marasztaló volt, hogy a társaságban mindenki csak mesélt, és mesélt...
süti beállítások módosítása