termenyaldas1.jpg

Az utóbbi két hónapom hétvégéit magyarországi német emlékművek és rendezvények fényképezésével töltöttem. Feleségem kérése, hogy minél több emlékmű és rendezvény legyen, mert akkor ezeket tudja az egyetemi óráin felhasználni. Így aztán tananyag lesz ezekből a képekből is, melyeket most bemutatok. A következő képeket a vecsési káposztafesztiválon fényképeztem. Elárulhatom, hogy a fényképeken van olyan tananyag, amelyet miután lefényképeztem, megvásároltam, hazavittem, megfőztem és meg is ette a család. A lányom szerint az utóbbi idők legistenibb töltött káposztáját sikerült elkészítenem a Vecsésről hozott alapanyagokból.

termenyaldas2.jpg

Nagy élmény volt számomra a vasárnapi terményáldás, és az utána következő felvonulás. A felvonuláson az óvodástól a nyugdíjasig képviseltették magukat a falu lakói. Jártam én annak idején, a debreceni virágkarneválon is, de ez ötletességben, látványban nálam vezet.

termenyaldas3.jpg

termenyaldas4.jpg

termenyaldas5.jpg

termenyaldas6.jpg

termenyaldas7.jpg

termenyaldas8.jpg

termenyaldas9.jpg

termenyaldas11.jpg

termenyaldas12.jpg

termenyaldas13.jpg

termenyaldas14.jpg

termenyaldas15.jpg

Szerző: MULTMENTO  2016.10.01. 07:01 3 komment

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr7311748673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2016.10.02. 22:04:08

Csodajó képek és elhiszem, hogy jó kis móka volt. Ötletesek a felvonulók - és látom szép létszámmal vettek részt az ünneplésen. Örömmel látom, hogy ilyen sok ember számára fontosak a hagyományok.

MULTMENTO 2016.10.04. 08:55:33

@aranyosfodorka: Tízszer ennyi képet sikerült fotóznom, és mind nagyon jól sikerült. Szerencsére jókor voltam jó helyen, mert a felvonulók felkészülési helyén kezdtem, ahol még nem volt bámészkodó tömeg. A felvonulókra a nagyszínpad előtt annyian voltak kíváncsiak, hogy fotózni lehetetlen lett volna a tömegből.

kyOrsi 2016.10.06. 14:01:57

ohh, de jó fotók! hangulatos és érdekes.

Nem hallottam még pld. terményáldásról :O
...és az a káposztával megrakott lovaskocsi! nyugodtan idefordulhatna a mi utcánkba is :)
süti beállítások módosítása