Mostanában nem ritka, hogy a karácsonyi képeslapot kinyitva a képeslap megszólal, és lejátssza a „Kiskarácsonyt”. A hatvanas években, amikor az alább látható két darab képeslap készült még nem volt általános a zenélő képeslap. Emlékszem iskolában nagy divat volt a képeslapgyűjtés, a legtöbb képeslap még fekete-fehér volt. Ráadásul a vasfüggöny miatt Lajtán túli képeslapot is ritkán lehetett látni. A képeslapgyűjtők között „nagymenő” az volt, aki sok nyugati képeslappal rendelkezett. Az alábbi kettő pedig a képeslapok „Szent Grál”-ja volt, mert amellett, hogy olvashattuk az izgalmas híreket — a család, köszöni jól van —,  még 45-ös fordulaton a lemezjátszón le is lehetett játszani. Barátom küldte a képeslapok fotóit, ők nyugati rokonoktól kapták. Sokat várhattak rá, mert akkoriban Moszkvából hamarabb ideért az üdvözlőlap, mint NSZK-ból.  

Szerző: MULTMENTO  2010.10.06. 09:14 2 komment

Címkék: papír

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr642350032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magdolna Fábián 2014.05.26. 12:39:32

Érddeklődni szeretnék, hogy ma zenéő képeslapot hol lehet vásárolni.Névnapra, születésnapra, karácsonyra meghitebb, mint ha számítógépen küldöm, mert nnem mindenkinek van még számítógépe.

MULTMENTO 2014.05.26. 16:46:55

@Magdolna Fábián: Budapesten a Deák téri Képesboltban láttam zenélő képeslapokat. Karácsonyi és esküvői változatokat láttam, de biztos van másfajta is.
süti beállítások módosítása