Apám szerszámosládáját a felújítás után be is kell ám lakni. Akármi egy ilyen régi ládába nem kerülhet. Eszembe jutott, hogy több, mint fél éve kaptam ajándékba egy Tango padlópaszta dobozt. Nem akartam ezt a nagy kincset akármire elhasználni. Korban igazán illik a ládához, így hát ennél jobb helyre nem is kerülhet. A doboz tartalmáról sem sokáig gondolkodtam, hisz egy marék facsavarnak ideális tárolóedény. Számomra a Tango padlópaszta doboz nagy kincs, mert ugyanazt a gyerekkori időszakomat juttatja eszembe, mint a láda. Nekem játék volt annak idején a padlófényesítés, melyet Nagymamámmal szoktam hétvégeken végezni. Azoknak a dolgos hétvégék az illatát a mai napig őrzöm, mint ez a doboz is.

A dobozról kerestem információkat is, a gyártóról az alábbi érdekes kis felszólalást találtam 1957-ből:
 
Az országgyűlés 34. ülése 1957. költési május 10-én, pénteken.
Mindenekelőtt szilárd bérfegyelemre és a vonatkozó rendeletek pontos betartására van szükség. E tekintetben még sok szabálytalanságot kell felszámolni. Különösen a természetbeni juttatásoknál alakultak ki egyes területeken lazaságok, ami fokozta az egyes iparágak között; béraránytalanságokat. Nem valószínű például, hogy a Cipő- és Parkettpaszta Gyár dolgozói havonta 30-40 doboz cipőkrémet saját szükségletükre használnak fel. Az ilyen és hasonló indokolatlan juttatások nem szolgálják a munkásosztály érdekeit, béraránytalanságokat teremtenek, ellentétben állnak a szocialista bérezés elveivel. Ezért a természetbeni juttatásokat csak a valóban egészséges, a népgazdaság és a munkásosztály érdekeivel nem ellentétes körre kell korlátozni és a rendeletekkel ellentétes juttatásokat fel kell számolni.
 
Szerző: MULTMENTO  2012.06.07. 01:40 1 komment

Címkék: fa fém

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr264555684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása