Nagyon könnyű antik, retro tárgyakról, műemlékekről blogbejegyzést írnom. Azokhoz van szakirodalmam. A tárgyakat kézbe véve, lefotózva beszélnek, elmondják, amit egykori készítőjük üzenni akart, és csak gépelnem kell. Az én és baráti társaságom Szilveszteréről nehezen jön össze a beszámoló, ugyanakkor ide a blogra kívánkozik.

Ez a Szilveszter is ugyanúgy kezdődött, mint a megelőző. A szokásos „négyes” — két baráti házaspár — a megszokott étteremben lefoglalta volna a törzsasztalt. A törzsasztalt már kiadták, az elhelyezést külön asztaloknál — idegen asztaltársaságokban — biztosították volna. Ráadásként az inflációnál magasabb megemelt áron. Nem volt kérdés, váltottunk, új éttermet választottunk. Az étterem — már a megérkezéskor látszott — jó választásnak bizonyult. Nagyobbak voltak a termek, kisebb volt a zsúfoltság, és nagyobb a táncparkett, mint az előző szilveszteri helyen. A zene is jobb volt, mert a három teremben volt zene a discotól a mulatósig, a cédéstől az élőig minden műfaj reprezentálta magát. Tombolaárusítás is volt. Megszokásból vásároltam is kettő tombolát. A feleségemmel az első közös szilveszterünkön megnyertem a főnyereményt számmal. Az azóta eltelt 37 év alatt egyszer sem nyertünk tombolán, de Fortunának mindig megadtam az esélyt.

hajokazas0.JPGEzen a Szilveszteren aztán megváltozott az eddig szokásos képlet, és nyertünk. Nem a főnyereményt, hanem már a tombolahúzás kezdetén egy kétórás hajóutat a Dunán. A nyereményünket ráadásként tíz percen belül meg is valósították. Nem akármilyen tíz perc volt az indulásig. Feleségem már elcserélte volna a hajóutat, annyira félt, hogy rosszul fogja magát érezni a hajón. Beszállás után aztán hamar megnyugodott, mert egy új és kényelmes Holland építésű hajón utazhattunk.

Így történt, hogy az óévet életünk első éjszakai hajóútján, Budapesten a Dunán búcsúztattuk. Látványban nem volt hiány, mert a belváros rakpartjai sokan voltak, a hajóra kiabálva kívántak nekünk is Boldog Új Évet. Tűzijáték is volt, hangulat is. Még képeket is készítettem, hogy más is lássa, hogy nézett ki Budapest éjjel a vízről.

hajokazas13.JPG

 

hajokazas17.JPG

 

hajokazas22.JPG

 

hajokazas54.JPG

 

hajokazas58.JPG

Szerző: MULTMENTO  2013.01.02. 10:16 3 komment

Címkék: épület

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr854991605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2013.01.03. 09:49:34

Mázlista !
(Most olvastam el a hivatkozott posztot - nyilván 2010-ben még nem voltam rendszeres olvasód...Ám annak nagyon örülök, hogy PONT a hidrológus szilveszteren történt mindez a jó veled....És ezt nem véletlenül írtam. Majd egyszer elmagyarázom....)

MULTMENTO 2013.01.06. 13:47:51

@aranyosfodorka: Sejtettem, hogy aki a szádfalakhoz is ért, attól a hidrológus szilveszter sem idegen. Remélem idén tavasszal személyesen is megbeszélhetjük.
süti beállítások módosítása