Az egyik napsütéses őszi napon a Szent István Bazilika környékén jártam. Az építkezések előtt gyerekkorom óta szeretek megállni. Olyan jó bámészkodni, és nézni, hogyan készülnek az épületek. Ha fiatal lennék, és újra pályát kellene választanom? - Biztosan építészmérnöknek mennék. Most ? – Állok a félig kész épület előtt, fényképezek, és csóválom a fejem. Ezen a helyen az egykori bérpalota helyén modern szálloda épül, vasbeton szerkezettel. Amikor végeznek a vázszerkezettel, a homlokzatot régi formára öntött lapokkal rakják ki. A végeredmény majd úgy néz, ki mint ahogy azt a XIX. század építészei megtervezték. Biztosan lesznek majd külföldi gazdag turisták, akik büszkék lesznek, hogy ebben a szállodában laknak.Én? – Ha sok pénzem lenne, akkor sem hiszem, hogy ilyen szállodát választanék.

epitkezesek1.JPG

epitkezesek2.JPG

epitkezesek3.JPG

epitkezesek4.JPG

epitkezesek5.JPG

Szerző: MULTMENTO  2013.12.11. 06:13 1 komment

Címkék: épület sarokház

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr965648565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2013.12.11. 08:59:29

Hogy őszinte legyek, ilyen technológiával én még nem is találkoztam (márminthogy modern alapra valami régimódinak látszó házat sikerítenek...)
A kérdés itt az, hogy mit veszítünk ezáltal ? A hitet és a bizalmat...Mert ha ezután ránézek egy szépen felújított "régi" házra - egyáltalán nem biztos, hogy egy szépen felújított régi házat látok. És innen kezdve bármivel folytathatnám....
süti beállítások módosítása