varnai1.JPG

A piros futórózsa bokor volt Édesanyám kedvence. Miután utolsó földi lakhelyéről elköltözött – a házat eladtuk -, a ház előtti rózsabokorból egy tövet a hétvégi házam elő ültettem. Az idei évben igen bő virágáldással örvendeztetett meg bennünket a rózsa. Tudta mikor kell nyílni, akkor volt a legszebb a sok rózsával, amikor vendégeink jöttek. A rózsavirágos vendégség után úgy gondoltam Várnai zsenitől, Édesanyám kedvenc költőnőjétől olvasok verseket. Nem találtam otthon verseskötetét, így aztán a neten keresgéltem. Valahogy nem az igazi elektronikusan verset olvasni, így aztán elkezdtem eladó kötet után nézelődni.

varnai2.JPG

varnai3.JPG

varnai4.JPG„Én nem mondok le soha reményről” – verseskötete több netes helyen eladó, és szinte mindegyik dedikált. Ez nem csoda, hisz a kiadás évében már az államilag nem támogatott szerző volt, így kénytelen volt maga terjeszteni.

varnai5.JPG

A postán terjesztett egykori reklámja is érdekes kortörténeti dokumentum. Az én általam választott, és megvásárolt verseskötetéhez a dedikáláshoz még az egyik versét is ajánlja a verseskötet olvasójának. A verseskötetet olvasva láttam, egykori tulajdonosa még néhány vershez jelöléseket is tett. Amennyiben könyvtári könyv lett volna, ez idegesítene, hogy a kölcsönző „belefirkál”, de ha az egykori tulajdonosa tette, akkor az bocsánatos bűn.

varnai_zseni001.jpg

A könyvből ide tettem a címadó, és a tulajdonosnak ajánlott vers scannelt képeit. A valódi könyvből való olvasás élménye az megmaradt nekem, de talán így nyomtatott vers képéről való versolvasás élvezetesebb. Azt már sajnos nem tudom megmutatni, hogy a verseskötet lapjai a diósgyőri papírgyárból származnak, mert a gyár vízjele díszíti a lapokat.

varnai_zseni002.jpgvarnai_zseni003.jpg

varnai_zseni004.jpgvarnai_zseni005.jpg

 A legközelebbi posztomban azt is megtudhatjátok, hogy Várnai Zseni kinek dedikálta ezt a kötetet.

Szerző: MULTMENTO  2015.06.27. 06:45 2 komment

Címkék: virág papír

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr897558094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2015.06.27. 10:23:10

Úgy megnőttél szinte félek, a Katonafiamnak és a Csodák csodája c. verseit ismertem csak. Őszintén szólva szinte semmit sem tudtam róla. Most elolvastam a wikiben az élet-történetét, hát nem sokat írnak róla ott sem....
Talán a mek.oszk.hu/02200/02227/html/03/460.html -ban van a legtöbb információ.
Az emlékezés Édesanyádra, pedig nagyon kedves gondolat. Egy picike tovább él a rózsáidban belőle.

MULTMENTO 2015.06.29. 07:59:22

@aranyosfodorka: Köszönöm a Várnai Zseni linkjét, tényleg jobb, mint a wikié. A wikit szándékosan nem raktam be, mert a berakott VZS levél többet elmond az életéről.
süti beállítások módosítása