A most bemutatásra kerülő átalakítás nem saját alkotás. A sors így hozta. Aktívan közreműködtem, hogy az egykori szebb napokat látott antik lámpa tulajdonosának, felújítva örömöt szerezzen.

lampa_ujjaszuletes1.JPG

Évekkel ezelőtt történt, hogy előző munkahelyemen megismert kolléganőm, Mari nyugdíjba vonulását ünnepeltük a lakásán. Akkor mutatta meg az unokahúgától elkunyerált bolhapiaci lámpát. Nagyon szeretett volna a régi lerongyolódott lámpaernyő helyett egy menő Tiffany lámpaernyőt. Akkor nem ismertem olyan mesterembert, akit ajánlhattam volna a munkára. A múlt évben aztán az utcánk egyik alagsori műhelyébe egy üvegműves műhely költözött. A műhely előtt eljárva az ablakon bekukkantva sokszor láttam dolgozni a műhely tulajdonos hölgyét. Az idei évben aztán a Marit látogatva megemlítettem az utcánkban üvegművész műhelyt.  A látogatás végén a táskámba került a felújításra váró lámpa, és néhány Mari által rajzolt lámpaernyő mintarajz. Ezek után az évekig halogatott felújítás felgyorsult.

lampa_ujjaszuletes2.JPG

Lámpa le a műhelybe, fotó küld Marinak egy kész lámpaburával a lámpáról… Mari a lámpaernyő alsó mintáját újragondolja…  telefonos egyeztetések Mari és műhely között…A végén az egy márvány lámpatalphoz mindkettő lámpabura megvásárlásra került…

lampa_ujjaszuletes3.JPG

Most Marinak van egy lámpája, és a hangulatához megfelelő lámpaernyővel nézheti a régi új márványtalpú éjjeli lámpát.

lampa_ujjaszuletes4.JPG

Szerző: MULTMENTO  2016.03.09. 07:06 5 komment

Címkék: üveg fém régiségpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr648431880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyosfodorka · http://aranyosfodorka.blogspot.com 2016.03.10. 21:29:40

Gyönyörűek ! Nekem mindkettő tetszik - egészen más a hangulatuk, de nagyon szépek. Remélhetőleg a "druszám" kellőképp örült nekik !! :-)

MULTMENTO 2016.03.11. 08:42:12

@aranyosfodorka: Nagyon örült, csak most mindkettőt akarja látni, ezért most egy második lámpa aljat keres, hogy egyszerre gyönyörködjön mindkettőben :-)

Holdgyöngy 2016.03.12. 13:00:09

Mindkettő teszik, tán az egyszerűbb jobban.

élhetetlen 2016.03.25. 19:54:54

Azóta csak annyi történt, hogy Mari, azaz én, a fehér, általa tervezett búrához megrendelt egy fatörzset imitáló, matt bronz talpat (nagyon egyszerű, vonalas), ami heteken belül elkészül, és várhatóan gyönyörű lesz (az is). Remélem, majd azt is lefényképezed, és készül egy új bejegyzés, hogyan szaporodnak a lámpák címmel.

élhetetlen 2016.03.25. 19:59:10

@Holdgyöngy: Bocs, Mari vagyok, és nagyon örülök, hogy az általam tervezett egy kicsit „jobban”. Ez komoly siker ám egy olyan embernek, akinek köze sincs a lámpabúrák tervezéséhez! Kösz!
süti beállítások módosítása