Már két hónapja minden napi programom a limonádé készítés. A limonádé készítést egy akciónak köszönhetem. Két hónapja az egyik áruházban akciós cserepes mentát láttam és mellette hálós akciós citromot. Gondoltam, egy este készítek majd citromos, mentás limonádét. Otthon a mentának helyet kellett találnom. Rövid gondolkodás után egy egyszerű komacsészét kapott kaspónak, jelöletlen, de formás kis darab. Amikor készítettem, gondoltam egyet és egy másfél literes üvegkancsóba készítettem el a limonádét. A kancsóba - mert volt hely - beletettem a facsart citrom maradékát, bátran tehettem, hisz előtte alaposan lemostam és megtöröltem. A kész kancsónyi limonádét a hűtőbe tettem, aztán el is feledkeztem róla. Mire este inni akartam belőle szomorúan tapasztaltam, hogy a család hölgytagjai rájártak a limonádémra. Búslakodni azért ne búslakodtam, hanem felöntöttem ásványvízzel az üvegkancsót. A tapasztalatom szerint kétszer bátran felönthető, és még mindig elfogadható marad a frissítő hatás. Azért mindennap újabb limonádét készítek.