Írtam egy iskola előtt álló geodézia vasasztalról, melyről az arra járók, és az iskola ott tanulói sem nagyon tudják, hogy mire való. Ugyanakkor a buszra várakozók előszeretettel használják poggyásztartónak, egyesek üzenő táblának.  Aki nem olvasta itt elolvashatja: http://multmento.blog.hu/2012/08/01/szecesszios_nepiskola_erdekessegekkel

 Az egyik olvasóm most megtalálta a város végén az ikertestvérét. Az alábbiakat írta róla, és küldte a képeket: „Blogodban írtál egy XIII.ker.-i iskoláról, ami előtt van egy ilyen. Még hozzá is szóltam. Hétfőn megtaláltam a testvérét. Biztosra veszem, hogy olyan betonalapra tették (talán 100 éve), hogy egy mm-t sem mozdult el azóta.

Budapest Gyáli út,a népligeti buszvégállomás mellett. Az itt parkoló, pihenő sofőrök örülnek neki. Rendszeresen étkezésre, vagy kártyázásra használják. Most ilyet nem tudtam fotózni, de az utolsó képen látszik két kenyérmorzsa. Az itt is hiányzó táblán nem az adatok voltak, hanem sorszám. A geodéziai vasasztal három értéket jelül, mely ennél az oszlopnál:

Északi szélesség: 47° 28'

Keleti hosszúság: 19° 05'

Magassága: 117mAf (az Adriai tenger szintje fölött )”

vasasztal2.JPGvasasztal1.JPGvasasztal3.JPG

Szerző: MULTMENTO  2012.11.21. 05:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://multmento.blog.hu/api/trackback/id/tr734912839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása